





Kui oled tüdinud senisest gluteenivabade leibade-saiade valikust, tule saa osa töötoast, kus õpid tegema rukkileiva mekiga juuretisega gluteenivaba leiba. See on alles algus! Töötubade seerias on kevadel ees ootamas veel juuretisega gluteenivaba pizza, kaneelirullide ja täidisega pirukate tegemise õpitoad. Püsi lainel, aprilli ja mai õpitubade kuupäevad saavad paika märtsi keskpaigas.
Juuretisega gluteenivaba leiva küpsetamise töötoad
Kellele: kõigile, keda huvitab gluteenivabalt küpsetamine.
Koht: Mustamäe avatud noortekeskuse köök (Ehitajate tee 82, Tallinn, maja parem tiib)
Parkimine: tasuta (hoovialal või tänaval)
Toimumisajad:
22. veebruar
1., 2. märts
29., 30. märts
Kellaaeg: 11.00-14.00
Osalejate arv: 5 – 10
Hind: 55.- (ettemaksuga, arve alusel)
Registreerimine: info@toidutark.ee või telefonil 505 9999
Mida töötoas saad ja õpid?
-
- Kõik teadmised, mida on vaja juuretisega gluteenivaba leiva tegemisel:
-
-kuidas valmistada ise juuretist, kuidas see küpseks kasvatada ja kuidas selle head tervist hoida
-missuguste jahude abil valmib tumedam, leiva moodi küpsetis
-mida on vaja, et päts koos püsiks
-taina fermenteerumise etapid
-küpsetamise nipid
-
- Kohapeal maitseme värskelt ahjust tulnud leiba
-
-
- Kõik saavad soovi korral kaasa aktiivse juuretise poja ja riisijahu juuretise toitmiseks
-
- Üks õnnelik (loosiga!) saab kaasa töötoa käigus valminud tainapalli, et järgmisel päeval see ise kodus ära küpsetada
-
- Kaasa kirjalik juhend
Et sul oleks kohapeal mugav toimetada ja saaksid aktiivselt kaasa lüüa, võta kodust kaasa:
-
- Põll
-
-
- Klaaspurk (0.5 l on piisav) kaanega
-
- Silikoonspaatel, puu- või silikoonlusikas
-
- Vahetusjalanõud
